U bent een Schorpioen

Men zegt dat een Schorpioen te herkennen is aan de ogen. Raadselachtig, doordringend, onderzoekend, maar niets onthullend, zelfs vijandig of grof. Deze eigenschappen, samen met de schandelijke passie die vaak toegewezen wordt aan dit teken, hebben een lange weg afgelegd om u het leven best moeilijk te maken. Ga maar na: wanneer iemand u op een feestje vraagt welk sterrenbeeld u bent en u kijkt hen doordringend aan en antwoord: “Schorpioen” en zij snakken naar adem en trekken zich terug of informeren meteen naar wat u later op de avond doet, nou dat kan best een beetje vermoeiend zijn.Dit is het meest verwarrende en het minst begrepen teken van de dierenriem. U draagt hier zelf aan bij, omdat u inderdaad geneigd bent het raadselachtige, mysterieuze type te spelen wanneer u onzeker bent over een situatie en u alle onderstromen wilt nakijken. Maar ondanks de rookgordijnen (en u heeft de beste rookgordijnen van de dierenriem), behoort Schorpioen tot de watertekens. Dit teken heeft diepe gevoelens. U bent snel beïnvloedt door de emotionele stromingen om u heen, makkelijk gekwetst, meelevend, vaak intens eenzaam en u wordt gedreven door een bijna gulzige behoefte aan relaties.

Trekt u zich maar niets aan van al dat “eenzame” dat steeds over uw teken gezegd wordt. Het kan één van uw rookgordijnen zijn, maar u bent geen eenzame persoonlijkheid. Juist het tegenovergestelde. U verlangt naar een echte diepgaande, intieme zielenband. U bent gewoon enorm kieskeurig wat betreft mensen die u toelaat in uw psychologische wereld, juist omdat u zo intens gevoelig bent. Ook bent u, om het maar zo te stellen, een beetje wantrouwig naar andere mensen.

U heeft geen illusies wat betreft de menselijke aard en u heeft altijd een griezelige slag gehad om op te merken wat anderen liever niet in de openbaarheid willen hebben. Al van jongs af aan zien Schorpioenen door hypocrisie en bedrog heen. Maar u kunt deze percepties niet altijd vormgeven. Het is waarschijnlijker dat u een sterke, meestal terechte, intuïtieve reactie heeft op mensen.

Het probleem is dat u bijna overal zwavel ruikt. U bent ingewijd in de meest diepgaande en verontrustende geheimen van de menselijke aard: alle personen hebben een donkere kant in zich. U kunt het u niet veroorloven om onnozel romantisch te zijn omdat u heel goed weet dat we naast onze menselijke goedheid ook niet erg aantrekkelijke beesten zijn. Geen wonder dat u soms enorm cynisch lijkt.